Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбедним условима, образује успешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примЈењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 50 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

У току је израда Монографије ОШ Браћа Павлић/ ОШ Иво Андрић\\\\\\\\ Позивамо све оне који носе успомене на ову школу да својим прилозима или фотографијама дају допринос у попуњавању ове књиге..

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своја постигнућа током године.

 

Monthly Archives: септембар 2018

Промоција књиге

Роман за дјецу „Како се испричала неиспричана бајка“ аутора Ранка Павловића из Бањалуке добитник је књижевне награде “ Совица“ на конкурсу Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске за најбољу необјављену књигу. Ученици наше школе у пратњи наставнице историје

Европски дан језика, 2018

Поводом Европског дана језика је расписан конкурс за литерарни и ликовни рад ученика на тему „Желим научити твој језик“ . Ученици наше школе Милица Калуђер III3 и Милош Миловановић из V 3 су освојили прво мјесто на дату тему у

Саобраћајна култура

И ове године ученици првих и других разреда су у пратњи својих учитељица: Драженке Шобат, Слађане Лолић, Љиљане Нишевић, Драгане Солеша, Татјане Иветић, Ранке Орашанин, Мире Косић и Дарије Пентек обишли саобраћајни полигон организован од Ауто-мото савеза РС, 18.09.2018.године.

Сајам књига у Бањалуци, 2018

Ршмувовићевом бесједом отворен је 23. Међународни сајам књига у Бањалуци. Свечаном отварању сајма присуствовао је и министар просвјете и културе Републике Српске као и многе личности из културног и јавног живота.  Ученици наше школе су са својим учитељицама посјетили сајам

Дјечија недјеља-конкурс

Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске позива ученике основних и средњих школа да учествују у обиљежавању „Дјечије недјеље“. Потребно је написати литерарни рад на теми „Вјерујем у себе“. ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ

Пријем првачића-свечаност

Дана 3.09.2018. у нашој школи уприличена је свечаност поводом пријема ђака првака. Овај посебан дан обиљежили су ученици петих разреда који су припремили свечану приредбу за првачиће уз помоћ својих  учитељица: Јелене Ромчевић, Драгане Декић, Милене Максимовић и Биљане Бузаџија.