Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Малишани управљају Бањалуком у наредних седам дана

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

У оквиру обиљежавања „Недјеље дјетета“ градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић, уручио је данас, 3.октобра кључеве Града најмлађим суграђанима, који ће симболично управљати градом у наредних седам дана.

„Овај догађај уприличили смо да подсјетимо на дјечија права, да укажемо свима да се та права морају поштовати, као и на обавезу нас старијих да бринемо о остваривању тих права. Дјеца нису у прилици да сами обезбиједе остваривање тих права уколико ми одрасли не преузмемо одговорност за то“, рекао је градоначелник Гаврановић новинарима.

Према његовим ријечима ово је и подсјећање на Повељу о правима дјетета која се уназад неколико година налази и у Градској скупштини.

„То  је био и први сигнални знак да стојимо уз дјецу и њихова права. Наравно да о томе треба да брину сви одрасли, почевши од породице па до институција које се баве оним питањима која су у интересу остваривања права дјетета-рекао је градоначелник, истичући да је од малишана који су протеклих година симболично управљали градом-добио доста добрих идеја.

Мали градоначелник Никола Гостић и његови другари из Основне школе „Иво Андрић“ поручили су да ће добро чувати кључеве и да ће током тог периода бринути о граду.

„Потрудићу се да будем што бољи градоначелник и да се добро бринем о свима“, навео је мали градоначелник новинарима.

Малишани су припремили и пригодан перфоманс током којег су подсјетили на права сваког дјетета.

 

Организатор данашњег догађаја био је Град Бањалука у сарадњи са Удружењем грађана“Сва дјеца свијета“.

Осим овог у Бањалуци ће бројним манифестацијама бити обиљежена „Недјеља дјетета“.

 

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.