Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Малишани вратили кључеве града

Поводом завршетка „Недјеље дјетета“, малишани из Основне школе „Иво Андрић“, који су симболично управљали градом протеклу седмицу, вратили су данас кључеве града градоначелнику Бање Луке, Слободану Гаврановићу.

-Малишани су током Недјеље дјетета анализирали Повељу о заштити дјетета и исказали су своје жеље на листи коју су ми данас предали. Та њихова повеља са жељама биће нам путоказ шта треба да радимо у граду односно да видимо шта им то недостаје. Све оно што су написали су заиста животне потребе малишана, али и садржано у развојним плановима града – казао је градоначелник Гаврановић. Тако су се на листи ученика ОШ „Иво Андрић“ нашле жеље да се Врбас очисти, да се направе нова игралишта и школе, да Бања Лука буде уређенија са зеленилом и лијепим парковима.
-То је оно што је Бања Лука радила и што ће се, сигуран сам, радити и у наредним годинама – закључио је градоначелник.

Мали градоначелник Никола Гостић казао је да је са другарима саставио списак жеља, за које кажу да су скромне и да је убијеђен да ће бити остварене.
Николу и његове другаре, градоначелник је данас обрадовао слаткишима.
Подсјећамо да су дјеца кључеве града преузела 3. октобра и до данас су симболично управљала градом. Организатор овог догађаја био је Град Бања Лука у сарадњи са Удружењем грађана „Сва дјеца свијета“.

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.