Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\" Иво Андрић\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Светосавска академија, 2019. године

Ове године улазимо у вријеме 800-годишњег јубилеја самосталности српске цркве, српског народа и његове државе коју нам је створио Свети Сава 1219.године.

У недјељу, 27.1.2019. године у нашој школи је свечано прослављен Дан Светог Саве, првог Архиепископа српског. Обиљежавање Савиндана је започело у рано јутро присуством наших ученика чланова школског хора са проф.музичке културе Јеленом Станишић, ученика првог разреда са њиховим учитељицама Слађаном Лолић и Драженком Шобат и директорком ЈУ ОШ „Иво Андрић“ Жељком Опачић на јутарњем програму РТРС-а.

Светосавској приредби је претходило свечано отварање новог уласка ученика у школу са школског игралишта. Овим улазом у школу је омогућена већа безбједност и сигурност ученика. Испред Градске управе је био присутан господин Петар Билчар, Начелник одјељења за комуналне послове.

“ Рјешавање безбједног уласка ученика у нашу школу и отклањање архитектонске баријере је у нашем Развојном плану школе био приоритет како би се омогућио безбједан и адекватан улазак ученика и ученика са сметњама у развоју, као и родитељима ученика са сличним потешкоћама. Како је од великог значаја које ово питање има за Школу, пружили су нам пуну пажњу и подршку, предсједник предсједништва БиХ, г-дин Милорад Додик, Градоначелник Града Бања Лука, г-дин Игор Радојичић, породице Кресојевић и Јоветић, наши родитељи, г-дин Томислав Тривић, г-дин Дарко Савић и г-дин Добривоје Кнежевић. И на томе, ВЕЛИКО ИМ ХВАЛА“, рекла је директорка наше школе Жељка Опачић.

Прослави је присуствовао велик број ученика, родитеља, наставника, пензионера и чланова локалне заједнице.

Прослава је отпочела светом Литургијом коју је служио отац Небојша Малешевић, наставник православне вјеронауке у нашој школи и Александар Стојановић, наставник православне вјеронауке у нашој школи. У току богослужења са директорком наше школе Жељком Опачић  и нашим малишанима преломљен је славски колач.

Директорка школе Жељка Опачић је заједно са својим сарадницима Ђурђицом Јеличић, психолпгом и Сашком Јововић, педагогом наградила ученике наше школе од првог до деветог разреда (најбољи ученик из одјељења). Награде су добили и ученици осмог и деветог разреда са свим петицама и примјерним владањем.

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ ЗА СВЕТОГ САВУ

Проглашена је и добитница Светосавске награде Елена Ђукић којој је у четвртак, 24.1.2019. године уручена светосавска награда од градоначелника града Игора Радојичића, а данас од директорке наше школе.

Елена Ђукић је ученица VIII 3 разреда која има одличан успјех и примјерно владање. Члан је школског оркестра, а похађа и музичку школу.

Светосавска Академија је ове године имала свој мото „Небо Светог Саве.“ Приредба је започела величанственом Светосавском химном у извођењу Великог и Малог хора и оркестра који је припремала наставница музичке културе Вера Бартел. Велик број рецитала о његовом славном имену, Светом Сави: „Радујте се децо“, „Црвен цвете“, „Благослов Светог Саве“, „Свети Сава“ говорили су ученици од првог до петог разреда које су припремале професорице разредне наставе: Ранка Орашанин, Татјана Иветић, Мира Лакетић, Слађана Лолић, Драженка Шобат и Милена Максимовић. “ Посебну драж овом дану дали су ученици Малог и Великог хора и оркестра који су извели композиције: „Расти расти, мој зелени боре“, „Вера православна“, „Ова кућа богата“, а  припремиле су их проф.музичке културе Јелена Станишић и Вера Бартел. Ученици драмско-рецитаторске секције Драмски студио „Плава звезда“ које је припремала професорица српског језика Енеа Хотић су говорили рецитале о Светом Сави: „Монолог Светог Саве“, „Моја азбучна песма“, „Свети Саво, хвала“, „Светосавско благо“, „Мој Бог има плаве очи“ и „Дамари Светог Саве“. Дио свечаности употпуњен је великим бројем ученика фолклорне секције који су извели игру „Ћирилица“ у припреми професорица разредне наставе Мире Лакетић и Данијеле Вукелић. Техничку подршку пружили су вјероучитељ Александар Стојановић и професор техничког образовања и информатике Ранко Ковачевић, а сценографију су уредиле: Анита Новић, проф. ликовне културе и Актив наставника страних језика. Координатори програма су Драженка Шобат, проф.разредне наставе и Миланка Росић, проф. српског језика.

Свечани ручак је обављен у зборници наше школе уз молитву. За дугогодишњи рад у образовању уручени су поклони: за десет година рада у образовању педагогу Сашки Јововић и учитељици Наташи Старчевић и за двадесет година рада помоћном особљу: Милки Перкић и Славици Родић.

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.