Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\" Иво Андрић\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Медијска писменост

Европска седмица медијске писмености обиљежена је у периоду од 18. до 22.марта 2019. године радионицама у канцеларији  ЕУ. Чланови новинарске секције Исидора Медаревић, Теодора Чучковић, Јелена Врањеш, Армин Хусић и Андреј Крчмар су учествовали на радионици 21.марта 2019.године. Циљ радионице је подизање свијести јавности о важности медијске писмености, оснаживању грађана у вјештинама медијске писмености те стварање платформи за сарадњу. Овогодишња радионица под називом „Први кораци са медијима – направимо своје властите новине“ имала је за циљ да нагласи колико је важно поштовање себе и других у медијима. Низ тема је било укључено у радионицу, а неке од њих су толеранција, говор мржње, лажне вијести, дезинформисање и манипулација, потицање емпатије и људског достојанства. Наши млади новинари су не само научили много тога већ стекли нове пријатеље из других основних школа из Бањалуке  који су учествовали на радионици. У пратњи ученика је ишла наставница енглеског језика Маја Пастуовић.

 

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.