Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\" Иво Андрић\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Обавјештење-очување ћирилице

Драги ученици,

Удружење грађана МАРКО ПОЛО из Бањалуке вас позива да учествујете у пројекту „Очување и промоција ћириличног писма као културног насљеђа“, који је подржан од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске.

  • Пројектом је предвиђено да радови ученика основношколског узраста треба да садрже креативно исписану азбуку или поједине ријечи или кратке поруке на ћирилици, а исписују се на формату А4.
  • Техника и начин на који ће радови бити написани су произвољни и зависе од креативности ученика.
  • На полеђини рада треба да се напише име и презиме ученика, који разред и коју школу похађа.
  • За три најбоља рада су предвиђене награде.

Циљ пројекта је популаризација и промоција ћириличног писма, а у ту сврху ће бити организована изложба ученичких радова, чије ће свечано отварање бити 29. новембра 2019. године у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

Изложба ће се састојати од радова ученика из основних школа из Републике Српске, Републике Србије и Школа на српском језику и писму из Хрватске и Швајцарске.

 

Како бисмо на вријеме узели учешће у пројекту, потребно је да ваше радове предате најкасније до 25. октобра 2019. године у школску библиотеку.

Ваша библиотека

 

Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.