Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\" Иво Андрић Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

ПРОЈЕКАТ „ДИЈАЛОГ ЗА БУДУЋНОСТ“

ПРОЈЕКАТ „ДИЈАЛОГ ЗА БУДУЋНОСТ“

Наша школа је узела учешће у пројекту УНЕСКО-вог приручника за учитеље „Свјетска баштина у рукама младих“ за употребу у основним и средњим школама у Босни и Херцеговини, који се проводи у склопу пројекта „Дијалог за будућност“ и пријавила тимове на конкурс који је за циљ имао промоцију локалног културног насљеђа. Рад једног од нашег тима школе је одабран и уврштен у прву изложбу радова ученика на тему „Локално културно насљеђе БиХ“ на којој ће бити представљено 13 радова из побједничких школа.

Побједнички тим наше школе су ученици III 4 разреда:

 • Теодора Вучановић
 • Ања Гајић
 • Никша Пепиновић
 • Вељко Јовић
 • Лана Умићевић
 • Софија Шобот
 • Мануела Грбић
 • Катарина Војиновић
 • Марко Милић
 • Лана Гњатовић и
 • Марија Радановић

 

Координатор тима, учитељица Мира Косић.

Други рад бања Диреклија је радила ученица Зоја Станковић VIII5, a координатор  је била наставница Виолета Мрђа.

 

Изложба ће бити презентована 8. новембра 2019. године у Земаљском музеју Босне и Херцеговине у Сарајеву на којој ће присуствовати представници нашег тима, а потом је планирана и у Музеју савремене умјетности Републике Српске крајем новембра текуће године.

Комплетна изложба ће бити, такође, презентована у просторијама школа учесница, те ће њихови ученици имати прилику да гласају за најбољих пет радова, који ће финално бити посебан додатак приручнику „Свјетска баштина у рукама младих“.

Честитамо ученицима и њиховом координатору на досадашњем оствареном резултату на конкурсу и желимо им много успјеха у финалу, као и ученицима и наставницима координаторима који су узели активно учешће у овом пројекту.

Наша школа је учествовала у Пројекту „Дијалог за будућност“: Промовисање друштвене кохезије и разноликости у Босни и Херцеговини“. Номинована су два рада која су 8.новембра представљена у Земаљском музеју у Сарајеву. Изложби су присуствовали директорка школе Жељка Опачић, учитељица Мира Косић са ученицима Марком Милићем и Теодором Вучановић III4 и Виолета Мрђа са ученицом Зојом Станковић VIII5. Крајем новембра планирана је друга финална изложба у Музеју савремене умјетности.

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.