Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\" Иво Андрић\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Недјеља дјетета

          У нашој школи, у периоду од 6. до 11.10.2019.године, под слоганом „Моја седмица, моја година“, са радошћу је дочекана, одржана и испраћена Недјеља дјетета.                                                        

          Учитељице првог разреда, са својим ученицима су организовале низ активности те  кроз игру и игролике активности, а у посебно креираној и пријатној социјално-емоционалној атмосфери поновиле и прошириле знања о основим дјечијим правима и обавезама :ПРАВО НА ЖИВОТ И ИМЕ, ПРАВО НА ПОРОДИЦУ И ДОМ, ПРАВО НА ШКОЛОВАЊE И ПРАВО НА ИГРУ.

  • НЕДЈЕЉА, 6.10.2019. године, у Дому омладине свечано је отворена Недјеља дјетета манифестацијом у организацији ДСГ “ Рода“, на којој су учествовали ученици првог два одјељења са учитељицом Драганом Декић;
  • ПОНЕДЈЕЉАК, 7.10.2019.године, у холу школе одржана је ликовна радионица

 „ ДЈЕЧИЈА ПРАВА И ОБАВЕЗЕ“;

  • УТОРАК, 8.10.2019.године, организоване су игре на отвореном;
  • СРИЈЕДА, 9.10.2019.године радионица „ДОМ ЈЕ ТАМО ГДЈЕ ЈЕ ПОРОДИЦА“
  • ЧЕТВРТАК, 10.10.2019.године, посјетили смо директора школе Жељку Опачић и остале чланове управе школе. Ту смо поновили и обновили знања о ПРАВУ НА  ШКОЛОВАЊЕ И НАШИМ ШКОЛСКИМ ОБАВЕЗАМА.
  • ПЕТАК, 11.10.2019.године, у жељи да нам школски дани буду што љепши, посјетили смо 18.међународни фестивал дјечијег позоришта у Дјечијем позоришту РС, гдје смо гледали представу „БАЈКА О ИЗГУБЉЕНОМ ВРЕМЕНУ“, Позоришта лутака у Мостару.

          Стављајући дјецу у центар свих збивања, послали смо јасну поруку да сваки дан треба да буде дан дјетета, јер као што каже дјечији пјесник Велимир Милошевић:

„СРЕЋАН ЋЕШ БИТИ СВИЈЕТЕ TEK КАДА УСРЕЋИШ ДИЈЕТЕ“

Total Page Visits: 57 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.