Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Фестивал науке, 2019.

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2019.

Девети Фестивал науке, који је организовало Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, одржан је у периоду од 28. до 29. новембра 2019. године на четири локације: Камена кућа на тврђави Кастел, Дом омладине, Делта Планет и Природно-математички факултет.

У Каменој кући, поред бројних факултета, учествовали су представници Студијског програма српског језика и књижевности у сарадњи са Студијским програмом историје, који су представили радионицу ћирилске палеографије (са калиграфијом) на примјеру Повеље Стефана Остојића Дубровчанима, писане 1419. године у Звечају, недалеко од Бање Луке, поводом 600 година од њеног настанка. У радионици су учествовале ученице наше школе Софија Пејаковић VIII 1 и Зоја Станковић VIII 5, гдје су имале прилику да се баве и упознају са основама калиграфије. У пратњи ученица биле су наставница српског језика Миланка Росић, Љиљана Јовановић и директор школе Жељка Опачић.

На Природно-математичком факултету су представљени Планетаријум и Акваријум. Планетаријум су посјетили ученици VIII 3 разреда у пратњи одјељењског старјешине Александре Димитријевић, а могли су да виде пројекције слика звјезданог неба и свемира.

 

Total Page Visits: 74 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.