Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Изложба „Kреативна ћирилица“

ИЗЛОЖБА „КРЕАТИВНА ЋИРИЛИЦА“

У оквиру пројекта под називом „Очување и промоција ћириличног писма као културног насљеђа“, који је реализовало Удружење грађана „Марко Поло“ из Бањалуке, а који је подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске, ученица наше школе Софија Пејаковић VIII 1 je освојила ПРВУ НАГРАДУ на нивоу града Бањалуке за креативно исписану ћирилицу. Ментор јој је била наставница српског језика Миланка Росић. Поред Бањалуке, најбољи радови су бирани и на нивоу града Приједора, Хрватске, Србије и Швајцарске.

Изложба ученичких радова под називом „Креативна ћирилица“ и проглашење побједника је одржано 29. новембра 2019. године у просторијама Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске с почетком у 14 часова. Након обраћања министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић и проглашења побједника, посјетиоци су уживали у програму који су припремили гости из Хрватске, Србије и Швајцарске. У пратњи Софије Пејаковић су били њени другари Хана Јукић VII 4, Гаврило Божић VIII 2, Христина Мрша VIII 3, Дуња Миодраговић IV 5 и Ана  Косић VII 3, те њен ментор наставница Миланка Росић, Љиљана Јовановић и директор школе Жељка Опачић.

Овим путем упућујемо искрене честитке Софији Пејаковић и њеном ментору Миланки Росић на оствареном великом успјеху, као и осталим ученицима и менторима који су узели учешће на конкурсу.

Total Page Visits: 157 - Today Page Visits: 3

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.