Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Светосавска академија 2020.

У нашој школи је 27.јануара 2020.године прослављен Свети Сава, школска слава. Свечаној прослави су претходиле дуготрајне припреме на свим могућим пољима. Велик број учитеља и наставника је припремало приредбу са својим ученицима. Скоро сви наставници су имали своја задужења. Многе наставнице су се потрудиле да направе и колаче.

АФИША

АФИША

Прослави је присуствовао велик број ученика, родитеља, наставника, пензионера, представника Града, представника Педагошког завода и чланова локалне заједнице.

Прослава је отпочела светом Литургијом коју је служио отац Небојша Малешевић, наставник православне вјеронауке у нашој школи, отац Радојица Жаграан, родитељ наших ученика и Александар Стојановић, наставник православне вјеронауке и помоћник директора наше школе. У току богослужења са директорком наше школе Жељком Опачић  и нашим малишанима преломљен је славски колач.

Сваки народ има свој почетак. Наш почетак је Свети Сава. До њега, били смо племе које се сјећало свога порјекла. Са њим постали смо народ“, ријечи су Љиљане Хабјановић Ђуровић са којим су водитељи Василије Жагран и Ива Гуска започели Светосавски програм.

Директорка школе Жељка Опачић је прозвала све награђене ученике као и прогласила ученицу која је добила Светосавску награду, Софију Пејаковић VIII1.

НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ У РАЗРЕДУ

УЧЕНИЦИ СА СВИМ ПЕТИЦАМА VIII И IX РАЗРЕДА

И овај пут ученици наше школе су показали своја знања, умијећа и способности. Рецитали у духу Светосавља су се низали један за другим. Наша Ученица Јована Роквић V1 је написала и пјесмицу о Светом Сави. Ученике су припремале учитељице Милена Максимовић, Слађана Лолић, Нада Бањац и Ранка Орашанин. Игроказ „Ускликнимо с љубављу“ су извели ученици VIII разреда, а припремила их је проф.српског језика Сања Бабић. Ученица Василија Митровић је изрецитовала пјесму Десанке Максимовић „Тражим помиловање за себра“, а ученици VI4 разреда су испричали „Прича о хлебу“, Добрице Ерића. Припремила их је проф. Енеа Хотић.

Велики и Мали хор су извели композиције „Свети Сава“, „Деца неба“, „Пјесма о Светом Сави“ као и „Химну Светом Сави“. Припремиле су их проф.музичке културе Вања Кесић и учитељица Ђурђица Недимовић.

Ученици фолклорне секције сз извели народне пјесме „Играле се делије“ и „Маказицце“. Припремиле су их учитељице Мира Лакетић и Данијела Вукелић.

Професорица Тамара Гојковић која је била и ученик наше школе је отпјевала пјесму“Косовски божури“.

Програм је завршен Молитвом Светог Саве коју је говорио Василије Жагран.

Координатори цјелокупног програма су биле проф.Сања Бабић и Весна Новаковић.

У нашој зборници су дочекани гости и обављен светосавски ручак. Такође испред школе и школског синдиката уручене су скромне награде колегама који су напунили 10 година радног стажа. 

 

Total Page Visits: 200 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.