Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \" Иво Андрић\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Дружење с пјесникињом

ДРУЖЕЊЕ С ПЈЕСНИКИЊОМ РАДМИЛОМ ЗОРИЋ

О дјечијим пјесницима је рекла:

Дјечији песници, као и деца, имају душу меку и нежну као пахуљица снега, топлу попут мајчиног крила, трепераву као виолинске струне и пространу да у њу стане цео дечији свет… Тај безазлени, насмејани свет, који је прави мелем за свачију душу.

Наша школа је имала част да у једној музичко-поетској атмосфери по други пут угости дјечију пјесникињу Радмилу Зорић у сриједу, 5. фебруара 2020. године, гдје нам је представила своје двије књиге: „Разиграна слова“ и коауторску књигу „Пусти ме да сањам“. Прво наше заједничко дружење је организовано прије тачно пет година, а промовисали смо њену другу књигу „Бунило се мало а“.

О њеном животу и раду смо чули у кратком излагању које је припремио ученик Данила Јаковљевића IX 3, члан библиотечке секције. Како би нас упознала са својим књижевним радом, издвојила нам је и прочитала неколико пјесама из својих збирки, а њен син, Давид Зорић, уз гитару је изводио своје композиције за дјецу. Пажљиво су их пратили ученици V2 одјељења и њихова учитељица Мирна Милошевић и чланови библиотечке секције „Мали библиотекари.

Наш поновни сусрет и заједничко дружење најбоље је описала сама пјесникиња:

„Захваљујући срдачној и гостољубивој директорки ове угледне школе у центру Бањалуке, госпођи Жељки Опачић, имала сам прилику да други пут будем њихов гост и да једном одељењу ученика 5. разреда и члановима библиотечке секције представим своје двије књиге за децу: Разиграна слова и Пусти ме да сањам. Мој син, Давид Зорић, овом приликом је уз гитару изводио своје композиције за децу које су с радошћу прихваћене. Одушевљени смо пријемом, радном дисциплином и културом ове просветарске куће, која ниже велике успехе. Захвалност такође дугујем и професорки Љиљани Јовановић ,која је осмислила и водила програм, као и ученику Данилу Јаковљевићу у улози модератора, а нарочито деци, најдивнијој публици. С обзиром да је књига ,,Пусти ме да сањам коауторска, деци сам песмом Стонога представила и другог песника Љубисава Грујића  Грују.Пошто смо били временски ограничени, ђаци су остали ускраћени за нека своја питања, те ме је љубазна директорка замолила да дођем поново и да одржимо двочас. Посебно ми је драго да сам међу овом децом открила веома даровите будуће песнике.
Част ми је што је са нама био и угледни професор и књижевник Тихомир Левајац, део уваженог колектива, као и моје одане пријатељице Ранка Кецман и Слободанка Џомбић.“

 

 

 

Total Page Visits: 124 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.