Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \" Иво Андрић\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Међународни дан јоге

Међународни дан јоге обиљежава се 21. јуна уназад шест година. Генерална скупштина Уједињених нација у децембру 2014. године одобрила је резолуцију којом се 21. јун уводи као Међународни дан јоге. Од тога дана Влада Индије на прикладан начин обиљежава овај дан у сарадњи са центрима за јогу и државним институцијама разних земаља.

Град Бања Лука и Канцеларија градоначелника већ неколико година сарађује са Амбасадом Индије, чије је сједиште у Будимпешти. Међународни дан јоге ове године је обиљежен на другачији начин и то примјеном информационих технологија. Амбасада Индије је путем Канцеларије градоначелника Града Бања Лука доставила податке о конкурсу поводом обиљежавања овог дана у основним и средњим школама Републике Српске. Ученици основних школа су требали да направе онлајн постер под називом Јога за бољи свијет.

Иако је онлајн настава била при самом крају када нам је стигло обавјештење, наши вриједни ученици су још једном показали сву своју маштовитост, креативност и марљивост. Кажу да им је тема била непозната, али самим тим и изазов је био већи. Тиму за израду онлајн постера су приступили професори разредне наставе: Биљана Бузаџија, Ђурђица Недимовић, Дарија Пентек, Дајана Петровић, затим Анита Новић, професор ликовне културе и координатор Маја Пастуовић, професор енглеског језика и књижевности.

У пројекту су учествовали ученици од првог до осмог разреда. На конкурс смо се пријавили са три постера, којима смо освојили прва три мјеста на конкурсу.

Прво мјесто и побједник пројекта у цјелости је освојио постер Јога за бољи свијет 3 на којем је рад ученице Зоје Станковић VIII5, под менторством Аните Новић.

Друго мјесто је заузео постер Јога за бољи свијет 2 на којем су радови сљедећих ученика:

 • Аидин Бајрић II 3 (учитељица Слађана Лолић)
 • Иван Павлић I1 (учитељица Дајана Поповић)
 • Доротеа Додик IV3 (учитељица Дајана Петровић)
 • Хелена Јовишљевић III2 (учитељица Ранка Орашанин)
 • Симона Бајић IV3 (учитељица Дајана Петровић)

Главну мисао овог постера Вјежбај јогу сваки дан да би био радостан написао је ученик првог разреда Иван Павлић.

Треће мјесто осваја постер Јога за бољи свијет 1 ученика:

 • Хелена Павлић III1
 • Милица Кукавица III1
 • Ана Ивошевић III1
 • Вук Драгутиновић III1
 • Урош Миловановић III1 (учитељица Дарија Пентек)
 • Миа Ковачевић IV3 (учитељица Дајана Петровић)
 • Вања Грујић IV3 (учитељица Дајана Петровић)

Иако не можеш изаћи ван, ти уђи унутра, мисао, коју смо приказали на постеру, водиља је ученице Хелене Павлић.

Дизајн постера урадила је Маја Пастуовић, професор енглеског језика и књижевности.

Честитамо свим ученицима на постигнутом успјеху и захваљујемо родитељима, учитељима и наставницима на несебичној подршци и труду који су уложили у овај пројекат, који има за циљ промовисање мира, хармоније човјека и природе и здравих животних стилова.

Poster 1Poster 2 Poster 3 Winners Bosnia 2 joga

 

Након обавјештења  о постигнутом успјеху приликом обиљежавања Међународниг дана јоге, за ученике који су учествовали на конкурсу  услиједило је пријатно изненађене, новчана награда. 

Индијска амбасада је послала новчана средства која су ученицима уручена 8. јула 2020. године у холу наше школе уз присуство директора школе Жељке Опачић, рачуновође Љиљане Драгојевић,  учитељице Слађане Лолић и координатора пројекта Маје Пастуовић.

Ученици нису крили одушевљење  освојеним  наградама, јер је то за већину, како сами кажу, први зарађени новац.

Директорка Жељка Опачић захвалила се на изузетној  сарадњи и честитала присутним ученицима и родитељима на постигнутом успјеху укратко описавши како је дошло до ове необичне сарадње са амбасодом Индије у Будимпешти.

Честитку поводом награда упутио је и градоначелник града Бања Лука, господин Игор Радојичић из чије канцеларије је и стигао позив за учешће на конкурсу.

Вама и колективу школе упућујем искрене честитке, али и изразе поштовања према труду који сте несебично уложили како би се наш град додатно промовисао на међународном плану.

Радује нас што у нашем граду постоје школе које, и у временима када се наставни и педагошки процес одвија у отежаним условима, вријеме и ресурсе несебично улажу и у ваннаставне активности…

Град Бања Лука ће и у будућем периоду рачунати на школу „Иво Андрић“ као на поузданог партнера у сарадњи…

Припремила

Маја Пастуовић, координатор пројекта

Total Page Visits: 7456 - Today Page Visits: 4

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.