Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \" Иво Андрић\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Рад еколошке секције

Рад  еколошке секције  настављен је и у школској 2020/21. години. Секција  обухвата ученике четвртог и петог разреда (за разредну наставу), као и ученике шестог и седмог разреда (за предметну наставу).

Сама организација, као и рад еколошке секције одвија се у измијењеним условима који су у складу са препорученим мјерама Института за јавно здравство.

Ученици се баве рециклажом  и израдом нових  предмета  користећи материјал који им је доступан.

Путем еколошке секције  ученици развијају критичко мишљење за очување природе и животне средине, односно развија се свијест о томе. Eколошка секција вриједно  припрема декоративне предмете.

Ученици су упознати са „манирима“ лијепог понашања и поштовањем кућног реда Школе – Еколошки бонтон.

Сакупљањем ПЕТ и папирне амбалаже код ученика се „подиже“ свијест о користима рециклаже.

Радом еколошке секције у разредној настави  руководе наставници  Азра Беговић-Мачкић (професор разредне наставе), Ранка Орашанин (професор разредне наставе), Дарија Пентек (професор разредне наставе), а у предметној настави Јелена Врховац (професор географије) и Јована Драгушић (професор биологије).

 

Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.