Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \" Иво Андрић\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА

Игре без граница (франц. Jeux Sans Frontières) је пан-европски телевизијски забавни шоу. Њена оригинална концепција је била емитована од 1965. до 1999. године под окриљем Европске радиодифузне уније и у њој су се такмичили такмичари из разних европских земаља обучени у необичне костиме да би извршили необичне задатке.

По угледу на ове игре, настала је и манифестација „Игре без граница“ која се, у нешто промијењеној варијанти, дешава од 2018. године. На такмичењу је тада у Бањој Луци учествовало око 600 малишана основношколског узраста од 6 до 12 година (разредна настава), као и око 100 предшколаца . Покровитељ манифестације је било Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске као и Министарство здравља и социјалне заштите РС, те Министарство просвјете и културе РС. Од тада, „Игре“ се одржавају у 10 градова РС и БиХ.

Због неповољне епидемиолошке ситуације, ове године „Игре без граница“ су се одржале на мало другачији начин. На својој Фејсбук страници објавили су конкурс за израду макета и ликовних радова на тему „Свемир“. Рад је било потребно усликати и путем Вибер поруке са подацима, послати организатору. Право учешћа имала су сва дјеца узраста 1-5. разреда из Босне и Херцеговине.

Из наше школе, пријавио се вриједни и талентовани ученик Павле Глишић, из одјељења V2. Од почетка је имао несебичну подршком свих другара из одјељења, учитељице и свих запослених у школи. Јављали су се сви који га познају, или не познају а којима се допао његов необични рад.

Сви радови су објављени страницама друштвених мрежа, а за сваки се могло гласати стављајући „лајк“.  Цртеж дјетета који освоји највише „лајкова“ добија таблет рачунар, његови другари из разреда 200 кроасана, а школа 400 маскица и телевизор.

Након завршеног гласања, наш Павле је био 4. у Босни и Херцеговини, али и ПРВИ на нивоу Републике Српске. Зато је и за њега услиједило неочекивано изненађење! Таблет и много ситница, стигли су и на његову адресу. 

 

Total Page Visits: 426 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.