Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \" Иво Андрић\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Поклон пријатељима ЈУ „Геронтолошки центар“

Малишани честиткама уљепшавају празнике бакама и декама

БАЊАЛУКА – Ученици основних школа, као и грађани, прављењем и слањем новогодишњих честитки ове године могу уљепшати Нову годину и донијети дио празничне атмосфере корисницима Геронтолошког центра.

Ученици одлучили да, поред честитки, сниме и видео-спот, како би свим бакама и декама у овом центру пожељели срећне празнике.

Винко Лолић, директор Геронтолошког центра, казао је за „Независне“ да су због пандемије вируса корона морали прекинути скоро све догађаје за старије особе у овом центру како би сачували њихово здравље.

„Сарађујемо са школама са подручја града које ће направити честитке за наше кориснике с лијепим жељама како би они осјетили да су поштовани, вољени и цијењени. Школа ‘Иво Андрић’ ће снимити видео посвећен нашим корисницима. Покушавамо да одржимо ту лијепу конекцију између грађана и наших корисника и ово је сјајна акција“, истакао је Лолић.

 Ученици основне школе ”Иво Андрић” ове године желе да уљепшају Нову годину и донесу дио празничке атмосфере  корисницима Геронтолошког центра. За њих ће од срца и с љубављу  израдити новогодишње честитке ученици четвртих и петих разреда. Честитке ће се правити и за раднике Геронтолошког центра, који су за вријеме епидемије вируса корона радили дуже и више.

Празнична акција ће трајати до 24.децембра, до када ћемо послати све честитке са назнаком ” За празничну чаролију”.

Координатор ове активности је учитељица Ивона Трипуновић заједно са Активима четвртих и петих разреда.

Сваке године ученици ЈУ ОШ „Иво Андрић“ приређују приредбу и посјећују наше пријатеље у ЈУ „Геронтолошки центар“ Бањалука. Ове године нисмо у могућности да посјетимо центар због пандемије корона вируса. Стога смо одлучили да ученици другог разреда са својим учитељицама  ( Милена Максимовић, Биљана Бузаџија, Драгана Декић, Јелена Ромчевић и Наташа Старчевић) уз техничку подршку Ранка Ковачевића снимимо видео са приказаном приредбом. У реализацији приредбе су нам помогли и родитељи наших ученика, којима се овом приликом захваљујемо. Поред видео приредбе ученици наше школе су направили и велики број новогодишњих честитки које ће бити уручене корисницима ЈУ „Геронтолошки центар“ Бањалука.

 

Total Page Visits: 392 - Today Page Visits: 2

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.