Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА – 1.ОКТОБАР

И З В Ј Е Ш Т А Ј

 ПОВОДОМ 1. ОКТОБРА,

 МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СТАРИЈИХ ОСОБА

У склопу Годишњег програма рада, једна од планираних активности била је и обиљежавање Међународног дана старијих особа. Циљ активности је подизање свијести о питањима која се тичу старијих особа и значају подстицања и оснаживања међугенерацијске солидарности. На тај начин се ствара круг на нивоу заједнице, подржавајући једни друге.

Кроз активност ученици разредне наставе су са учитељицама разговарали и едуковали се о развијању поштовања према старијим особама и начинима на којима им могу пружити подршку. У завршном дијелу  ученици су врло емотивно писали писма бакама и декама, а евалуацијом смо сазнали да је тога дана емпатија била присутна  код ученика, учитељица и родитеља. Нема сумње да од добре сарадње породице и школе у многоме зависи и правилно схватање и примјена наученог у животу. Из тог разлога наша стручна служба није заобишла родитеље у овој активности, кроз осмишљен текст- Развој поштовања према старијима у дјетињству- повезали смо школу са животом и учинили је „истинском радионицом људи“.

Дјеца ће поштовати оно што поштујемо и ми.

 Психолог школе

Total Page Visits: 1167 - Today Page Visits: 2

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.