Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

ДЈЕЧИЈА НЕДЈЕЉА 2021.

ПОВОДОМ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ

          У нашој школи, у периоду од 4. до 10.10.2021.године, под слоганом „ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“, са радошћу је дочекана, одржана и испраћена Недјеља дјетета.                                                        

          Координатори пројекта, психолог Ђурђица Јеличић и учитељица Драгана Декић, су осмислиле петодневни програм за ученике. Такође, координатори овогодишље Дјечије недјеље су са ученицима осмислили снимили видео са поздравном поруком  на тему „ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“ који је  један од три најбоље оцијењена рада на нивоу Републике Српске, од стране стручне комисије Министарства породице омладине и спорта, те организовале низ активности које се односе на промоцију, очување и унапређење здравља дјеце, образовања, инклузивног образовања и васпитања дјеце, културе и спорта, заштиту дјеце без родитељског старања и превенцију вршњачког насиља, едукацију о заштити дјеце од злостављања, занемаривања и злоупотребе, те на тај начин, а у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежиле Недјељу дјетета. На овај начин је истакнута важност поштовања дјечијих права, залагања цјелокупног друштва да подржи дјечији раст и развој као и пружање подршке родитељима у вршењу њихове одговорне родитељске улоге.

          Учитељице трећег разреда су са својим ученицима, на отвореном,  реализовале активности, те  кроз игру и игролике активности, а у посебно креираној и пријатној социјално-емоционалној атмосфери упознале дјецу са њиховим правима, промовишући њихов значај, не занемарујући дјечије обавезе и одговорности.

Петодневни програм активности је обухватао:

  • ПОНЕДЈЕЉАК, 4.10.2021.године, активности под називом „ЗАЈЕДНО ПЛЕШЕМО“ којим смо свечано отворили Недјељу дјетета;
  • УТОРАК, 5.10.2021.године, активности „ЗАЈЕДНО СЛИКАМО“ којим смо истакли да је свако дијете умјетник;
  • СРИЈЕДА, 6.10.2021.године, активности под називом „ЗАЈЕДНО УЧИМО“ којим смо научили да онај ко зна зна, али да и онај ко не зна, може да зна;
  • ЧЕТВРТАК, 7.10.2021.године, активности „ЗАЈЕДНО ОСЈЕЋАМО“ којим смо истакли значај емпатије .
  • ПЕТАК, 8.10.2021.године, активности под називом „ЗАЈЕДНО ВЈЕЖБАМО“ у којим смо истакли значај вјежбања за физичко и ментално здравље;

            Стављајући дјецу у центар свих збивања, укључујући и родитеље као партнере васпитно-образовног процеса, те васпитно-образовну установу као тачку сусрета породичног и институционалног васпитања  истакнут је значај овогодишњег слогана Недјеље дјетета „ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ“. Овом приликом се захваљујемо нашим учесницима родитељима и ученицима, јер смо и овај пут показали да ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ.

 

                                      

Total Page Visits: 208 - Today Page Visits: 2

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.