Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбедним условима, образује успешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примЈењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 50 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

У току је израда Монографије ОШ Браћа Павлић/ ОШ Иво Андрић\\\\ Позивамо све оне који носе успомене на ову школу да својим прилозима или фотографијама дају допринос у попуњавању ове књиге..

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своја постигнућа током године.

 

ВОДЕ

ЕКОЛОШКА СЕКЦИЈА

ПРОЈЕКАТ „САЧУВАЈМО НАШЕ РИЈЕКЕ, САЧУВАЈМО ВРБАС“

Наша школа је ове године наставила учествовање у пројекту еколошке едукације ученика основних школа бањалучке регије, под називом „Сачувајмо наше ријеке, сачувајмо Врбас“. Иницијатори овог пројекта су „Водовод“а.д. Бања Лука и НВО „Центар за животну средину“. Покровитељ пројекта је Амбасада Швицарске.

Ради се о другој фази пројекта гдје је наша школа са још четири бањалучке основне школе изабрана за даље такмичење.  У овој фази планирано је да дипломирани еколози Одјељења екологије „Водовода“а.д. и „Центра за животну средину“, потпомогну рад еколошких секција у школама. Циљ активности је, усмјеравањем и савјетима подстаћи тимски рад код ученика. Афирмацијом и подизањем еколошке свијести кроз коришћење научног приступа да се изгради објекат, систем или машина у 3Д облику, који ће бити њихова визија у рјешавању проблема загађења ријеке Врбас. Иновација и дјечија машта је кључ за стварање нечег оригиналног.

Еколошка секција има 12 ученика осмих и шестих разреда, врло ангажованих  у раду и осмишљавању макете. Током рада чланови одјељења  екологије „Водовода“а.д. и „Центра за животну средину“ су кроз савјете и презентације  усмјеравали ученике и проширивали им видике у погледу значаја очувања наше животне средине.

Завршетак пројекта је планиран половином децембра када ће радови ових пет основних школа бити изложени у „Музеју Републике Српске“ . Поред стручног жирија и посјетиоци Музеја ће моћи учествовати у избору за најбољи ученички рад.