Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбедним условима, образује успешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примЈењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 50 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

У току је израда Монографије ОШ Браћа Павлић/ ОШ Иво Андрић\\\\ Позивамо све оне који носе успомене на ову школу да својим прилозима или фотографијама дају допринос у попуњавању ове књиге..

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своја постигнућа током године.

 

Пројекат “ Доситеј“

Сања Бабић, Весна Новаковић, Мира Косић и Ранко Ковачевић

Министар просвјете и културе Републике Српске, Дане Малешевић  је са делегацијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије коју предводи министар Младен Шарчевић, посјетио 1.12.2017.године нашу школу. Они су били присутни наставним часовима у оквиру Пројекта „Доситеј“.

Час природе и друштва је одржала учитељица Мира Косић уз техничку подршку професора техничког Ранка Ковачевића.

Час српског језика на тему „Женидба Милића барјактара“ су одржале професорица српског језика и информатике Сања Бабић и професорица српског и енглеског језика Весна Новаковић.

Маја Пастуовић и Слађана Гатарић Тодориновић

Поводом обиљежавања Дана светог Саве настављена је сарадња са ОШ „Иво Андрић“ из Београда. Одржан је час на тему Свети Сава – са обе стране Дрине. Час су реализовале Весна Тутуновић и Александра Ивезић из Београда те Маја Пастуовић и Слађана Гатарић Тодориновић из наше школе заједно са ученицима четвртог односно петог разреда.

Ученици су размијенили знање о Светом Сави, представили своје ликовне и литерарне радове на дату тему, а потом представилили своју школу и град. Било је то једно дивно искуство у којем су се ученици забавили и научили много тога.

 

Татјана Иветић

Дана 13.02.2018. године професор разредне наставе Татјана Иветић одржала је час Доситеја са ученицима I3 одјељења. Наставна јединица је: Обрада ћириличних штампаних слова Л и Љ. Ученици су учили у електронској учионици по систему 1:1 што подразумијева учење уз помоћ технологије (електронско учење) по моделу 1 на 1 тј.кориштење рачунара од ученика у току извођења часа. Презентације у Power Point-u  омогућавају да ученици индивидуално долазе до сазнања. Креирана је на тај начин да ученик у сваком задатку има повратну информацију и није им дозвољен прелаз на сљедећи задатак уколико није тачно ријешио претходни. Овакав начин рада  ученицима се допада што упућује на то да ће се и даље користити рад у Доситејевом програму.