Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

„ČAROBNA INTERKULTURALNA MREŽA PRIJATELJSTVA“

-MODUL 4- Digitalni svijet i mi

 

Učenici odjeljenja IX2 sa svojim odjeljenskim starješinom Jelenom Vrhovac učestvuju u međunarodnom projektu među 15 država i oko 8000 učenika. Modul 4 je usmjeren na snalaženje i ponašanje učenika pri učenju i komunikaciji u digitalnom svijetu. Cilj je putem ovog modula pružiti podršku nastavnicima svijeta, da sada tokom pandemije,  na jedan drugačiji način, pomognu svojim đacima u kvalitetnijoj komunikaciji u digitalnom okruženju. Naši učenici su rođeni u digitalnom okruženju, ali bez obzira na tu činjenicu, potrebno je da poštuju “nepisani bonton” digitalne komunikacije. Da u njemu postoje rupe, došlo je do izražaja tokom onlajn učenja u koje smo, i oni i mi, bez pripreme ubačeni.

Nije važno da li naši učenici povremeno ili stalno pohađaju onlajn nastavu ili koriste društvene mreže,  važno je da mi, kao nastavnici, osjećamo potrebu da ovu temu, na kreativan i djeci primjeren način, osvjetlimo iz svih uglova, a zadaci tokom ovog modula će u tome pomoći.

Učešće u projektu se sastoji od 10 projektnih zadataka kroz koje će učenici sticati nova znanja i vještine.

Prijava i opis projekta na LINKU

 

  1. BONTON DIGITALNE KOMUNIKACIJE

Kroz prvi projektni zadatak Bonton digitalne komunikacije naši učenici su se predstavili videom kojim žele skrenuti pažnju učenicima  na pravila lijepog ponašanja tokom online nastave, na društvenim mrežama i internetu uopšte.

Tehničku podršku pri izradi videa pružio je nastavnik Ranko Kovačević.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0uw-x59-7MxmOfB3R4DoJMt0_WVYIvrBnSGUjgbcbe1RYB5kApJSEtNEw&v=GpmdOBesHQQ&feature=youtu.be

 

 

  1. BANKA INOVATIVNIH VRŠNJAČKIH LEKCIJA

Kroz drugi projektni zadatak učenici su imali priliku „obuti cipele nastavnika“, tj. naći se u njihovoj ulozi. Učenici odjeljenja IX2 se se predstavili kolekcijom prezentacija postavljenih u digitalnom alatu Wakelet, namjenjenom onlajn učenju. Ovom prilikom su skrenuli pažnju na činjenicu da se u našoj školi svake godine početkom februara realizuje aktivnost „Zamjena uloga“ , te im je ovaj zadatak bio poznat.

https://wakelet.com/wake/FQpej20uTJq2HNYnzEUlD

 

  1. LIDERI DOBROTE I LJUBAVI

Treći projektni zadatak-Učenici su na času VROZ-a razgovarali na temu ljubaznosti i dobrote, koje značenje imaju te riječi. Shvatili su da dobrota ne prestaje onog momenta kada nekome nešto darujemo, nego da je to jedan kontinuum koji traje. Zato su odlučili kroz ovaj zadatak ukazati na važnost ljubaznosti i dobrote. Napravili su digitalni pano u Padletu i ovom prilikom pozivaju sve učenike i nastavnike da upišu svoje poruke ili primjere dobrote, humanosti i ljubavi…

https://padlet.com/jelenavrhovac78/9qzb1f9wcnoisgyd?fbclid=IwAR0BNbyIb_1wIXvCq7JHYjy9PgBphQ9XUEGjGXyLqzZHbJflgDkskirsIQo

Total Page Visits: 27 - Today Page Visits: 1