Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \" Иво Андрић\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Оснаживање породица

Данас је у нашој школи започело спровођење пилот пројекта  „Програм оснаживања породица“. У пројекат је укључено 12 породица (родитељи и њихова дјеца узраста од 10 до 14 година).

Пројекат „Програм оснаживања породица” намијењен је дјеци и родитељима у циљу побољшања међусобне комуникације и борбе против болести зависности.  Радионице ће трајати седам недјеља, а воде их психолог и два наставника који су претходно едуковани на петодневном тренингу од аутора програма.

ПРОГРАМ ОСНАЖИВАЊА ПОРОДИЦА

Тим Пројекта „Оснаживање породица“ је завршио са својом петом сесијом чија тема је била “ Вршњачко насиље“. Након свих досадашњих сесија се може примијетити да су родитељи и дјеца врло заинтересовани и да активно учествују у свим темама које нуди пројекат. У овој сесији млади су научили како да се одупру вршњачком насиљу, а да задрже пријатеље. У породичној сесији родитељи и дјеца су учили како да заједничи ријеше своје проблеме.

АКТИВНОСТИ ПРОЈЕКТА

Total Page Visits: 360 - Today Page Visits: 1