Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбедним условима, образује успешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примЈењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 50 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

У току је израда Монографије ОШ Браћа Павлић/ ОШ Иво Андрић\\\\\\\\ Позивамо све оне који носе успомене на ову школу да својим прилозима или фотографијама дају допринос у попуњавању ове књиге..

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своја постигнућа током године.

 

БИБЛИОТЕКА

2018/19.

2017/18.

ДАН У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Остати равнодушан према књизи, значи лакомислено осиромашити свој живот.

Иво Андрић

Поводом Међународног дана школских библиотека чланови Библиотечке секције „Мали библиотекари“ са школским библиотекаром су организовали различите активности под називом „Дан у школској библиотеци“. Циљ активности  је имао улогу да укаже на важност школских библиотека, те књиге и читања, јер сви заједно доприносе стицању знања и образовања.

            У акцији „Поклонимо књигу библиотеци“ учествовало је много ученика, а сваки од њих је из своје кућне библиотеке издвојио једну књигу, поклонио школској библиотеци и тиме обогатио њен фонд и обрадовао другаре који воле да читају.

            Такође, велико интересовање је имала и наградна игра за најбољу фотографију, гдје су учесници имали задатак да на полицама библиотеке пронађу скривену књигу, те се с њом и малим библиотекарима фотографишу поред штанда. Комисија је међу многобројним фотографијама у категоријама разредна и предметна настава изабрала најбољу и наградила пригодним поклоном.

Шта је библиотека?

Библиотека је уточиште за дјецу, али и родитеље који воле књигу. У библиотеци произилазе многа пријатељства, али и авантуре. Коју год књигу пронађете тамо, очекујте да ће вас одвести у најузбудљивије авантуре.

Марија Милашиновић, VII 3

Библиотечка секција

„Мали библиотекари“

 

 

2016/17.

БИБЛИОТЕЧКА СЕКЦИЈА

ЈАСЕНОВАЦ

БЕЗБЈЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ЦРВЕНИ КРСТ

ДЈЕЧИЈЕ ЦАРСТВО

ИНОСТ

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА