Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

БИБЛИОТЕКА

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА 2019/20.

Број:

Датум: 31. Јануар 2020. године

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Јавна установа „Спомен-подручје Доња Градина“ у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске расписује Конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика на тему „СЈЕЋАЊE НА НЕВИНO СТРАДАЛЕ ЖРТВЕ У КОНЦЕНТРАЦИОНОМ ЛОГОРУ ЈАСЕНОВАЦ“.

Пропозицијом конкурса је предвиђено да школа достави два најбоља литерарна и десет најбољих ликовних радова. Школска комисија ће на основу пристиглих радова изабрати најбоље радове и послати на конкурс. На полеђину сваког рада треба залијепити попуњен пријавни лист. Пријавне листове можете преузети у школској библиотеци.

ПИШИТЕ И ЦРТАЈТЕ НА ЗАДАТУ ТЕМУ И ОСВОЈИТЕ ВРИЈЕДНЕ НАГРАДЕ:

  • ПРВА НАГРАДА: 300 КМ
  • ДРУГА НАГРАДА: 200 КМ
  • ТРЕЋА НАГРАДА: 100 КМ 

Награде за најбоље литерарне и ликовне радове, које ће изабрати стручна комисија на основу свих пристиглих радова, ученицима ће бити додијељене на отварању изложбе ликовних радова у Доњој Градини 26. априла 2020. године. ** 

РАДОВЕ ЈЕ ПОТРЕБНО ДОСТАВИТИ У ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ НАЈКАСНИЈЕ ДО 10. МАРТА 2020. ГОДИНЕ! 

СРЕЋНО!

ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА

2018/19.

„Мостови пријатељства“

Поводом обиљежавања 60 постојања и рада наше Школе, расписали смо ликовни и литерарни конкурс на тему „Мостови пријатељства“. Наши вриједни ђаци су се и на овај кокнкурс одазвали бројним лијепим и квалитетним радовима. Учествовали су са 26 литерарних радова и 122 ликовна рада. На наш конкурс су се одазвале и школе: ОШ „Иво Андрић“ из Београда, ОШ „Феанцерта Прешерна“ из Крања, ОШ „Никола Тесла“ из Новог Сада, ОШ „Бранко Ћопић“ из Бањалуке, ОШ „Брчанска Малта“ из Тузле. Наши гости су послали лијепе ликовне и литерарне радове. Ученици наше школе су освојили запажене резултате, за ликовне радове смо освојили сљедећа мјеста: Лав Савановић из III 3 је освојио  треће мјесто у категорији прве тријаде; прво, друго и треће мјесто у категорији треће тријаде освојиле су наше ученице: Ивана Зељковић, IX1, Софија Пејаковић,VII 1 и Лана Мејакић, VII 1. Наши ученици су се потрудили да саставе и лијепе литерарне саставе, па њихов труд био награђен и освојили су сљедећа мјеста: у категроји прве тријаде друго мјесто је освојила Нађа Буљић из III 3. У категорији друге тријаде прво и друго мјесто су освојили Андреј Павлић из VI 2 и Милица Миловановић из IV 3, а у категоријеи треће тријаде друго и треће мјесто су освојиле ученицие наше Школе: Анђела Мухарем из VIII 1 и Ника Поповић из VIII 1. Нашим ученицима и њиховим менторима упућујемо чееститке!

„Прешернове песме“

На конкурсу  за израду литерарних и ликовних радова на тему „Прешернове песме“ који је одржан у Словенији у ОШ „Франца Прешерна“ у периоду од 1.9.2018. године до 30.9.2018. године од 24 ученика која су учествовала, прво мјесто за литерарне радове освојила је наша ученица Христина Мрша, VII3, ментор наставница Љиљана Парић, а прво мјесто за ликовне радове освојила је наша ученица Ања Митровић, VIII4, ментор наставница Анита Новић.

Европска ноћ истраживача

 У жељи да се ученицима приближи наука у септембру мјесецу је била организована «Ноћ истраживача». Завршна манифестација је била 28.9.2018. године у Дому омладине. Наши ученици су се одазвали литерарним и ликовним радовима. Послали смо укупно 68 ликовних радова и 24 литерарна рада. На овој манифестацији награде су освојили: прво мјесто – Марко Милић II 4 и друго мјесто ТеодораВучановић II 4 (ликовни радови), као и прво мјесто Уна Торбица V3, друго мјесто Сергеј Бошковић V 3 и треће мјесто Ивана Аничић V2 (литерарни радови). Честитамо нашим ученицима и њиховим менторима.

2017/18.

ДАН У ШКОЛСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Остати равнодушан према књизи, значи лакомислено осиромашити свој живот.

Иво Андрић

Поводом Међународног дана школских библиотека чланови Библиотечке секције „Мали библиотекари“ са школским библиотекаром су организовали различите активности под називом „Дан у школској библиотеци“. Циљ активности  је имао улогу да укаже на важност школских библиотека, те књиге и читања, јер сви заједно доприносе стицању знања и образовања.

            У акцији „Поклонимо књигу библиотеци“ учествовало је много ученика, а сваки од њих је из своје кућне библиотеке издвојио једну књигу, поклонио школској библиотеци и тиме обогатио њен фонд и обрадовао другаре који воле да читају.

            Такође, велико интересовање је имала и наградна игра за најбољу фотографију, гдје су учесници имали задатак да на полицама библиотеке пронађу скривену књигу, те се с њом и малим библиотекарима фотографишу поред штанда. Комисија је међу многобројним фотографијама у категоријама разредна и предметна настава изабрала најбољу и наградила пригодним поклоном.

no images were found

Шта је библиотека?

Библиотека је уточиште за дјецу, али и родитеље који воле књигу. У библиотеци произилазе многа пријатељства, али и авантуре. Коју год књигу пронађете тамо, очекујте да ће вас одвести у најузбудљивије авантуре.

Марија Милашиновић, VII 3

Библиотечка секција

„Мали библиотекари“

 

 

2016/17.

БИБЛИОТЕЧКА СЕКЦИЈА

no images were found

ЈАСЕНОВАЦ

БЕЗБЈЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ

ВОЈСКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

ЦРВЕНИ КРСТ

ДЈЕЧИЈЕ ЦАРСТВО

ИНОСТ

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 1215 - Today Page Visits: 2