Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Еколошка секција

-ПРОЈЕКАТ „САЧУВАЈМО НАШЕ РИЈЕКЕ, САЧУВАЈМО ВРБАС“

Наша школа је ове године наставила учествовање у пројекту еколошке едукације ученика основних школа бањалучке регије, под називом „Сачувајмо наше ријеке, сачувајмо Врбас“. Иницијатори овог пројекта су „Водовод“а.д. Бања Лука и НВО „Центар за животну средину“. Покровитељ пројекта је Амбасада Швицарске.

Ради се о другој фази пројекта гдје је наша школа са још четири бањалучке основне школе изабрана за даље такмичење.  У овој фази планирано је да дипломирани еколози Одјељења екологије „Водовода“а.д. и „Центра за животну средину“, потпомогну рад еколошких секција у школама. Циљ активности је, усмјеравањем и савјетима подстаћи тимски рад код ученика. Афирмацијом и подизањем еколошке свијести кроз коришћење научног приступа да се изгради објекат, систем или машина у 3Д облику, који ће бити њихова визија у рјешавању проблема загађења ријеке Врбас. Иновација и дјечија машта је кључ за стварање нечег оригиналног.

Еколошка секција има 12 ученика осмих и шестих разреда, врло ангажованих  у раду и осмишљавању макете. Током рада чланови одјељења  екологије „Водовода“а.д. и „Центра за животну средину“ су кроз савјете и презентације  усмјеравали ученике и проширивали им видике у погледу значаја очувања наше животне средине.

Завршетак пројекта је планиран половином децембра када ће радови ових пет основних школа бити изложени у „Музеју Републике Српске“ . Поред стручног жирија и посјетиоци Музеја ће моћи учествовати у избору за најбољи ученички рад.

osivoandric.org/wp-content/uploads/2014/12/ЕКОЛОШКА-СЕКЦИЈА.docx

2015/16.

Total Page Visits: 827 - Today Page Visits: 2