Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Пројекат “ Доситеј“

2019/20.година

V разред

Часови Доситеја су одржани у свих пет одјељења петих разреда из предмета Познавање природе и друштва. Наставна јединица часа је била Привреда и привредне гране. Ученици су утврђивали већ обрађено градиво са својим учитељицама. Ученици су јако заинтересовани за овакав вид наставе, много више учествују у раду и жељни су да истражују појединости. Омогућити ученицима што чешће овакав вид наставе допринијело би савременијем кориштењу метода и удаљавању од стереотипних садржаја.

2018/19.година

Извјештај за 2017/18.годину

Извјештај за 2018/19.годину

2017/18.

Сања Бабић, Весна Новаковић, Мира Косић и Ранко Ковачевић

no images were found

Министар просвјете и културе Републике Српске, Дане Малешевић  је са делегацијом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије коју предводи министар Младен Шарчевић, посјетио 1.12.2017.године нашу школу. Они су били присутни наставним часовима у оквиру Пројекта „Доситеј“.

Час природе и друштва је одржала учитељица Мира Косић уз техничку подршку професора техничког Ранка Ковачевића.

Час српског језика на тему „Женидба Милића барјактара“ су одржале професорица српског језика и информатике Сања Бабић и професорица српског и енглеског језика Весна Новаковић.

no images were found

Маја Пастуовић и Слађана Гатарић Тодориновић

Поводом обиљежавања Дана светог Саве настављена је сарадња са ОШ „Иво Андрић“ из Београда. Одржан је час на тему Свети Сава – са обе стране Дрине. Час су реализовале Весна Тутуновић и Александра Ивезић из Београда те Маја Пастуовић и Слађана Гатарић Тодориновић из наше школе заједно са ученицима четвртог односно петог разреда.

Ученици су размијенили знање о Светом Сави, представили своје ликовне и литерарне радове на дату тему, а потом представилили своју школу и град. Било је то једно дивно искуство у којем су се ученици забавили и научили много тога.

 

Татјана Иветић

Дана 13.02.2018. године професор разредне наставе Татјана Иветић одржала је час Доситеја са ученицима I3 одјељења. Наставна јединица је: Обрада ћириличних штампаних слова Л и Љ. Ученици су учили у електронској учионици по систему 1:1 што подразумијева учење уз помоћ технологије (електронско учење) по моделу 1 на 1 тј.кориштење рачунара од ученика у току извођења часа. Презентације у Power Point-u  омогућавају да ученици индивидуално долазе до сазнања. Креирана је на тај начин да ученик у сваком задатку има повратну информацију и није им дозвољен прелаз на сљедећи задатак уколико није тачно ријешио претходни. Овакав начин рада  ученицима се допада што упућује на то да ће се и даље користити рад у Доситејевом програму.

У току школске године у нашој школи су реализовани часови у склопу пројекта Доситеј фаза II. Ученици у разредној а и у предметној настави су на тај начин могли да се упознају и са предностима информатичке писмености коју нуди данашња технологија а уједно и да заједно са својим учитељицама и предметним наставницима усвоје нешто ново или понове претходно научено путем различитих тестова који сам начин реализације пројекта Доситеј нуди.

Наставници који су реализовали часове Доситеја су: Татјана Иветић, Тривуна Мацановић, Божана Зец,  Дајана Петровић, Ивона Трипуновић,  Нада Бањац, Ђурђица Недимовић, Мирна Милошевић,  Мира Лакетић,  Наташа Старчевић, Данијела Вукелић, Милена Максимовић, Јелена Ромчевић, Драгана Декић, Биљана Бузаџија, Љиљана Нишевић, Драженка Шобат, Драгана Солеша, Слађана Лолић, Миланка Росић,  Анита Новић, Драган Гатарић, Слађана Гатарић Тодориновић, Маја Пастуовић и Јасна Мејакић.

 

Total Page Visits: 1629 - Today Page Visits: 2