Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

МОНОГРАФИЈА

60 година живота и рада школе

Припреме

ЈУ Основна школа „Иво Андрић“ чији првобитни назив је био Основна школа“Браћа Павлић“ је у периоду од 5. до 8. децембра  2018.године прославила свој 60.рођендан. У организацији многих активности су били укључени сви чланови колектива који су својим несебичним радом подржали идеју о обиљежавању јубилеја школе. За овакав рад требало је много времена и труда.

Посјета код градоначелника

Поводом обиљежавања 60 година постојања и рада наше школе градоначелник Бањалуке, господин Игор Радојичић је приредио пријем за представнике ове школе као и за госте који су стигли из Београда, Новог Сада и Крања.

http://balkantv.rs/odrzan-prijem-povodom-60-godina-os-ivo-andric-u-banja-luci/

https://www.bl-portal.com/banjaluka/novosti/prijem-povodom-60-godina-os-ivo-andric.html

https://banjaluka.net/jubilej-prijem-kod-gradonacelnika-povodom-60-godina-os-ivo-andric/

Резултат слика за prijem kod gradonačelnika oš ivo andrić

Резултат слика за prijem kod gradonačelnika oš ivo andrić

Спортска такмичења

Поводом 60.рођендана наше школе у Кампусу су одигране рукометне утакмице. Учесници су били ученици из ОШ“Иво Андрић“ Београд, ОШ“Бранко Ћопић“ Бањалука, ОШ“Борисав Станковић“ Бањалука, ОШ “Франце Прешерн“ Крањ (Словенија) и ОШ“Иво Андрић“ Бањалука. Осим што су наши ученици показали да су добри домаћини на одиграним утакмицама су показали и да су врхунски спортисти. Резултати одиграних утакмица су сљедећи: ОШ „Иво Андрић“ Београд . 1.мјесто, ОШ „Иво Андрић“ Бањалука – 2.мјесто и ОШ „Бранко Ћопић“ Бањалука – 3.мјесто.

У Народном позоришту Републике Српске се окупило око 200 људи који су уживали у богато  припремљеном програму свечане академије поводом 60 година живота и рада школе. Ову свечаност су увеличале и бројне званице испред града Бањалука, Просвјетно-педагошког завода, бивших директора ове школе, директора многих школа, гости из Београда, Ниша и Крања, пензионера, спонзора, родитеља који су подржали све ове активности и ученика.

Свечана академија под називом „Мостови пријатељства“ је одржана у Народном позхоришту Републике Српске 6.децембра 2018. У 18 часова.

Увод у свечану академију започео је кратком промоцијом монографије о нашој школи, у виду филма која је управо изашла из штампе, 5.децембра 2018.године. Директорка школе Жељка Опачић која је уједно и уредник ове књиге је представила издање монографије у име 60 година живота, постојања и рада школе. Аутори ове књиге, професори Сања Бабић и Весна Новаковић су настојали да на веома богат и сликовит начин дају преглед свих активности путем историјских података, фотографија и новинских чланака од 1958. до 2018.године. Ова раскошна илустрована монографија која броји 303 странице почиње причом о постанку Основне школе „Браће Павлић“, а завршава сјећањима наших бивших ученика и радника проведеним у школи.

Свечаност је настављена програмом који је упознао и подсјетио све присутне на све важније тренутке и дешавања која су обиљежила трајање школе. Од самог почетка на сцени су стајали хор и оркестар који су извели композиције: Химна Републике Српске, Иде маца око тебе, Ау, што је школа згодна, Хвалисање, Добио ми тата кеца, Како си лијепа земљо моја и Ова кућа богата чији ментори су биле наставнице музичке културе Вера Бартел и Јелена Станишић. Ученици драмско-рецитаторске секције  Драмског студиа „Плава звезда“ чији  ментор је проф.српског језика Енеа Хотић су извели сценске приказе: Домар ( I и II дио), Бомбаши и Сјенка Андрићевог срца. Ментори Драженка Шобат и Енеа Хотић су са својим ученицима I1 и IX3 разреда (Теа Дојчиновић и Кристина Лучић)  припремиле  игроказ Ја баш волим ову школу. Родитељи: Драгана Марић, Мартина Ланчушки, Ивана Каралић, Светлана Млађеновић и Огњен Голић су са ученицима првог разреда извели сценски приказ Прваци са родитељима. Њихови ментори су учитељице првог разреда: Д. Шобат, С. Лолић, Љ.Нишевић и Д. Солеша. Ученици другог разреда чији ментори су: Т.Иветић, В. Бартел и Ј. Станишић су извели музички комад Хвалисање. Пјесму  и сценски приказ Добио ми тата кеца су извели Мали хор и оркестар, ученик Вељко Граховац VIIIи родитељи Драгана Марић и Огњен Голић. Сплет крајишких игара су извели ученици фолклорне секције чији метнтори су: М. Лакетић и Д.Вукелић. Ментори: Д. Зрнић и М. Максимовић су са своји ученицима припремили игроказ Бавите се спортом. Ученици трећег разреда чији ментор је Нада Бањац су припремили драмски комад Шах. Ученица Христина Мрша VIIје изрецитовала своју пјесму Пјесма младе брезе. Припремала ју је наставница Љ.Парић. Наш бивши ученик Дамјан Кос је прочитао свој рад на тему Бесједа о животу. Наша бивша ученица (1994/95) Марија Шестић је отпјевала своју пјесму у пратњи ученица Ларе Каралић и Марије Жагран.

Наш бивши ученик генерације (1977/78), а сада градоначелник града Бањалука, господин Игор Радојичић се обратио свим присутнима и нагласио да је ова школа остварила велике резултате и да је из њихових клупа потекао велик број ученика који су данас расути по свијету. Директорка школе Жељка Опачић му је уручила захвалницу и монографију наше школе.

На крају програма сви учесници као и присутни су извели пјесму „Ријечи“.

Total Page Visits: 3132 - Today Page Visits: 5