Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

НАСТАВА НА ДАЉИНУ

2021/22.године

Online nastava VIII4

Online nastava-VIII3

Online настава – V2

Online nastava VIII4

Online nastava- VI3

Online nastava- IX2

Online nastava- VI2

2020/21.године

Основна школа „Дашо Павичић“  је 10.10.2020.године (субота) била организатор и домаћин прве онлајн Међународне конференције у Црној Гори. Тема је била „Модерни изазови у образовању“, а учествовали су наставници из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније и Аустрије. Наставници су знања и искуства размјењивали путем платформе Тимс (Теаms), а то је била прилика да се на међународном нивоу разговара и о свакодневним темама са којима се срећу у настави и раду са дјецом, у времену које је, више него икада раније, изазов за све чланове образовног система. Сви учесници конференције имали су обавезу да напишу стручни рад на једну од предложених тема и да, приликом излагања, то и презентују путем „Power point“ презентације. Учествовали су ОШ „Франце Прешерн“ из Крања, Гимназија „30. септембар“ из Рожаја, ОШ „Иво Андрић“ из Бања Луке, ОШ „Астрит Битики“ (Astrit Bytyqi) из Феризаја, ОШ „Вукашин Радуновић“ из Берана, ОШ „Бајо Пивљанин“ из Доње Брезне, ОШ „Лука Симоновић“ из Никшића, ОШ „Павле Ровински“ из Подгорице, ОШ „Браћа Лабудовић“ из Никшића, „НМС Променад“ (NMS Promenade) из Штајера, ОШ „Синиша Стоилов“ из Зрноваца, ОШ „Орјенски батаљон“, ОШ „Милан Вуковић“, СМШ „Иван Горан Ковачић“, ЈПУ „Наша радост“ и домаћин ОШ „Дашо Павичић“.

Учесници на Међународној конферецији у Херцег Новом из наше школе су били директорка ОШ „Иво Андрић“ Жељка Опачић, професор информатике, Сања Бабић професор српског језика и информатике и Весна Новаковић професор српског и енглеског језика. Они су представили свој рад  „Вишеструко коришћење дигиталних апликација у настави на даљину“. Својим радом су показали примјер једног часа који садржи разноврсне дигиталне апликације (Kahoot, Padlet, Movie maker, Multiple choice, Matching) које на занимљив начин богате садржај часа и пружају дјеци да на лакши начин усвоје знања.

2019/20.

Наставници наше школе су учествовали у извођењу школског часа у периоду од 21.4. до 24.4.2020.године

Total Page Visits: 2378 - Today Page Visits: 3