Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

„МИСЛИ О ПРИРОДИ!“

2021/22.

BANJALUČKA ŠKOLA NA KORAK DO EKO STATUSA

СЕРТИФИКАЦИЈА ШКОЛЕ

ДАН ВОДА

ИНОВАТИВНОСТ И КРЕАТИВНОСТ У НАСТАВИ

МИСЛИ О ПРИРОДИ-БРОШУРА

ПРОЈЕКАТ

СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА , 22.МАРТ

ИЗВЈЕШТАЈ ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

ПРОЈЕКАТ

РЕЗУЛТАТИ АКЦИЈЕ САКУПЉАЊЕ СТАРОГ ПАПИРА

СВЈЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ

ПОЗИВНИЦА НА КОНФЕРЕНЦИЈУ ЗА НАСТАВНИКЕ

ИЗВЈЕШТАЈ СА ДВОДНЕВНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НАСТАВНИКЕ ЕКО ПРОЈЕКТА „МИСЛИ О ПРИРОДИ“

 Конференција ОВДЈЕ.

2020/21.
 Посјета представника  Тима “Мисли о природи!” 

У четвртак, 27. маја 2021, године Тим “Мисли о природи!” посјетио је ЈУ ОШ”Иво Андрић” ,Бања Лука која учествује у имплементацији Цертификацијског механизма за стицање цертификата Еко школа.

Тога дана од 19.00 часова  Жељка Опачић,  директор школе , Дарија Пентек и Ратко Кнежић, еко коофдинатори угостили су  у просторијама Школе   савјетницу  за заштиту околиша Сабину Јукан, службеника на пројекту “Мисли о природи!” Тарика Моћевић, консултантице пројекта  Вању Ризвић и Џемилу Агић, као и еко координаторе Дејану Марјановић из  ЈУ ОШ “Др Младен Стојановић”,Јошавка Челинац, Милицу Савић Кнежевић из ЈУ ОШ”Бранко Ћопић”,Бања Лука , као и представнике ЛИР еволутион Николу Бојић .

На састанку се разговарало о актуелном стању у школама када је у питању пројекат “Мисли о природи!”,  затим о напредовању у извршавању Акционог еко плана школе за тематске области, повезивању редовне наставе с активностима Еко школе, сарадњи са родитељима, локалном заједницом и медијима, као и о проблемима са којима се свакодневно сусрећемо у раду. Еко координатори Школа су се изјаснили да су школе почеле са имплементацијом Цертификацијског механизма, да се ради на уређивање еко кутка, формирању еко патроле у складу са препорукама ресорног министарства и Института за јавно здравство РС, као и увођење тема заштите животне средине у свакодневне наставне часове.

Тим “Мисли о природи!” пружио је подршку  свим учесницима на састанку,  охрабрио да се настави даљи рад у имплементацији  активности које ће увести видљиве промјене у понашању ученика, свих запослених у школи, као и родитеља и локалне заједнице.

Наша школа је једна од 37 школа са подручја БИХ која  ради у оквиру имплементације Цертификацијског механизма за Еко школе, у оквиру пројекта “Мисли о природи!” који проводи Центар за промоцију цивилног друштва уз финансијску подршку Шведске.

                                                                                                            Еко тим школе

ПРОЈЕКАТ „МИСЛИ О ПРИРОДИ“

OŠ “IVO ANDRIĆ” BANJA LUKA

NAZIV ŠKOLE: JU OŠ „Ivo Andrić“, Banja Luka OSNOVNE INFORMACIJE O ŠKOLI: Škola ima 975 učenika i 73 nastavna radnika (od … Nastavi čitatiOŠ “IVO ANDRIĆ” BANJA LUKA

Total Page Visits: 402 - Today Page Visits: 2