О ШКОЛИ

Данашњи изглед наше школе


У нашој школи реализовани су многи пројекти, између којих  „Образовање за мир“2000/1., “Оснивање форума за инклузију“ 2003, „Индивидуализција читања и писања у инклузивној разредној настави“ 2004/05., “Интерактивна и мултимедијална настава физике, математике и техничког образовања“ 2004/05., “Систем медијатека-предуслов интензивније модернизације васпитнообразовног процеса школе“2006., „Мултимедијални угао – у корак са свијетом“2007., “Кошаркашке школске лиге коју организује Удружење за промоцију и развој спорта и кошаркашке лиге Словеније, у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске 2006/07, „TIMSS-Тренд међународних постигнућа у математици и природним наукама (биологија, хемија, географија), “Јачање свијести о околишу и животној средини“ 2006/07.,  “Превенција малољетничког преступништва“ 2007/08., “Промоција културе комуникације и толеранције у основним школама“2008/09., „Пројекат Е-дневника“ и многи други.
Успјех ученика никад није био испод 4,19 ранијих година, а изузетак чине године потреса са изузетно тешким условима за рад. Дакле школске  1968/69.године просјек оцјена од I до VIII био је 2,94 ,с тим да је годину обновило од 1253 ученика, 367 ученика. Те школске године 62,53% учениика остварило је позитаван успјех.
У протеклих 50 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења нпр. Шаховски турнир у нашој школи постоји већ неколико деценија, а од 31.јануара 2003.одржава се под називом „Светосавкси шаховски турнир“.

Организација такмичења  из информатике, енглеског и математике на општинском, регионалном и републичком нивоу.

На многим такмичењима ученици и наставници наше школе освајају висока и највиша мјеста. Традиционално високи резултати постижу се из математике, физике, Лиге младих лингвиста и Литерарне секције. Спортисти, рукометаши, фудбалери, а у задње вријеме и кошаркаши,  такође су освајали највише позиције.Ту су хор и оркестар који постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Поменућемо и постигнуте резултате наших ученика на изложбама ликовних радова и ван граница наше земље.

Из других предмета биљеже се  веома добри резултати, те се наша школа сматра једном од  успјешнијих и угледнијх школа  у нашем граду, а и шире. Фотографије говоре за изузетне успјехе ученика и наставника наше школе, а „скромност“ нам не дозвољава да поменемо да је ту приказан само дјелић одличја које смо заслужили и због чега смо најбољи.

Због многих признања са такмичења и рада саме школе, те постигнутих резултата наших ученика, касније у средњим школама и  на факултетима, те на вишим нивоима, Скупштина града Бања Лука додјељује Плакету ОШ „Иво Андрић“ за изузетна остварења у области образовања.

Први електронски дневник инсталиран је у нашој школи 21.01.2008. године. Прве електронске оцјене унијели су министар, Антон Касиповић и директор школе.

У учионицама се праве савремени кабинети за подршку и вршење  наставе путем мултимедијалних презентација наставних садржаја, а парелелно са тим наставници  похађају течајеве на коијма се оспособљавају  за рад са поменутим.

Изглед једне од наших модерно опремљених учионица

Колеге на обуци за кориштење информационих технологија у припреми и реализацији наставног плана и програма.

Total Page Visits: 2953 - Today Page Visits: 2