Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Шаховска секција

ШАХ 2018/2019.

МОИ -РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ- ШАХ 2019.

 Шаховска екипа наше школе је ове године освојила 2. мјесто на Регионалном такмичењу, МОИ  Републике Српске. Ово је уједно и девети пехар које је наша шаховска екипа освојила  од 2012.године. Ове године екипу су чинили:

1.Максим Савановић  VIII1

2.Андреј Крчмар VI4

3.Павле Башић VIII2

4.Страхиња Бундало II1

5.Никола Јекић  IX4

6.Коста Лаловић  IX

и проф. Сања Бабић, тренер шаховске екипе.

 

МОИ -ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ- ШАХ 2019.године

Шаховска екипа наше школе је и ове године освојила 1. мјесто на Малим олимпијским играма  Републике Српске. Ово је уједно и осмо освојено 1. мјесто које је наша шаховска екипа освојила  од 2012.године. Ове године екипу су чинили:

1.Максим Савановић  VIII1

2.Андреј Крчмар VI4

3.Страхиња Бундало II1

4.Никола Јекић  IX4

5.Коста Лаловић  IX4

и проф. Сања Бабић, тренер шаховске екипе.

ШАХОВСКИ ТУРНИР 2017/18.

Шаховски 13. екипни турнир, основних школа регије Бања Лука, одржан је у нашој школи 25.11.2017. Титулу најбољих поново је одбранила наша школа. Екипу која је освојила злато чинили су сљедећи ученици:

 • Максим Савановић VII1
 • Андреј Крчмар V4
 • Немања Вуксан VIII1
 • Каћа Зец VIII1
 • Никола Срдић VIII4
 • Страхиња Јекић VIII4

и наставница Сања Бабић, тренер екипе.

Да напоменемо, то је пето узастопно злато које је наша екипа освојила на шаховским турнирима. Честитамо побједницима и желимо им много среће на МАЛИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА  који ће се ускоро одржати.

Maле олимпијске игре  Републике Српске 2017/18. Шах

Титулу најбољих поново је одбранила наша школа. Екипу која је освојила златни пехар и убједљиво прво мјесто чинили су сљедећи ученици:

 • Максим Савановић VII1
 • Андреј Крчмар V4
 • Немања Вуксан VIII1
 • Каћа Зец VIII1
 • Никола Срдић VIII4
 • Страхиња Јекић VIII4
 • Коста Лаловић VIII

и наставница Сања Бабић, тренер екипе.

Да напоменемо, то је шесто узастопно злато које је наша екипа освојила на шаховским турнирима. Честитамо побједницима.

„Матирајмо предрасуде“,  шаховски турнир 2018.

Четврти фестивал пријатељства „Матирајмо предрасуде“ одржан је 17. марта 2018. године у просторијама Народне скупштине Републике Српске. Циљ фестивала је промоција шаха, јачање пријатељства маладих и људи из свих земаља региона и заједничка борба против предрасуда и свих облика дискриминације. Организатор турнира и предсједник Школе шаха „Скакач“, Бранко Томић, овом приликом је додијелио је Захвалницу  директорки школе и пригодне поклоне нашој Шаховској секцији која се и ове 2017/18. године окитила златним пехарима, Мале олимпијске игре и Шаховски 13. екипни турнир. Са великим поносом напомињемо да су чланови наше секције били Бојан Максимовић и Маша Максимовић, најмлађи ФИДЕ мајстори у историји Бањалуке, који су такође били учесници овог фестивала те поново постигли бриљантне резултате. Захвалницу и награду уручио је господин Борислав Предојевић.

ШАХОВСКИ ТУРНИР 2016/17.

Четврти узастопни тријумф!!!

Шахисти ЈУ ОШ „Иво Андрић“ потврдили примат у Бањoj Луци

Ученици наше школе 26. новембра 2016. остварили су, као домаћини, пети тријумф не екипним првенствима основних школа са подручја Бањалуке.

Четврту узастопну титулу нашкој школи донијели су ученици Бојан Максимовић IX2, Срђан Костић IX3, Сергеј Крчмар IX1, Евгенија Поповић IX1, Немања Вуксан VII1 и водитељ шаховске секције професорица Сања Бабић.

no images were found

ШАХ 2015/16.
Ученици Основне школе „Иво Андрић“ забиљежили су трћи узастопни тријумф на Екипном првенству основних школа града Бањалуке,одиграном 14. Новембра 2015.године.

ШАХОВСКИ ТУРНИР 2015.

no images were found

 

Total Page Visits: 1353 - Today Page Visits: 3

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.