Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

БИБЛИОТЕКА

2021/22.година

Драги наши ученици,

Немојте вјеровати причама како је библиотека само једно тихо и мирно мјесто на коме бораве књиге и тишина. Ми ћемо вам открити једну тајну – свака библиотека има своја тајна врата, она која вас воде у један нови и другачији свијет. Довољно је само да узмете књигу у руке, упознате се са главним јунаком и почнете да га пратите у његовим авантурама. Ми смо сигурни да ће врло радо Пипи Дуга Чарапа, Мали Принц, Том Сојер и шегрт Хлапић допустити да их пратите у њиховим „згодама и незгодама“. Гдје желите да идете и шта желите да видите – то само ви бирате, ми можемо само да вам предложимо неке идеје. Можете да одете са Алисом до Земље чуда или са Гуливером код Лилипутанаца. Ако вам се, ипак, не иде тако далеко, можете отићи мало ближе – у млин дједа Трише. Тамо ће вам сигурно бити занимљиво дружење са мачком Тошом. Кад вам досади причање мачка Тоше, можете свратити и до логора Тепсије да видите шта раде Јованче и Стриц или отићи до Београда да видите како се тамо сналази Хајдук. Ако сте се можда заљубили и не знате шта да радите, не брините, дођите код нас да откријете шта радимо кад нам се један „чуперак плави“ мота по глави.

Да вам не откривамо много, дођите и изаберите са којим ликом крећете у нову авантуру.

Ваша библиотека

Сандра Батез, професор српског језика

СПИСАК ОБАВЕЗНЕ ЛЕКТИРЕ ЗА ШКОЛСКУ 2021/22. ГОДИНУ

Total Page Visits: 1795 - Today Page Visits: 2