Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Јуниорска математичка олимпијада БиХ

Јуниорска математичка олимпијада Босне и Херцеговине одржана је 21.5.2022.године у Сарајеву. Домаћин такмичења је био ПМФ Сарајево. Организатор такмичења:Удружење математичара Кантона Сарајево. Суорганизатора су били РПЗ РС и Удруга математичара „Руђер Бошковић“ Мостар. Испред 9.разреда из РС је пласирано 8 такмичара.
Ученик IX4 Андреј Крчмар је на том такмичењу освојио 1.мјесто и пласирао се на Балканијаду. Ментор Наташа Гавранови

У ђачкој књижици Андреја Крчмара, ученика деветог разреда ОШ „Иво Андрић“ у Бањалуци и ђака генерације, налазе се само петице, а може се похвалити и успјесима на бројним такмичењима, како у држави, тако и ван ње.

Упркос бројним успјесима, овај скромни основац тако и говори, мирно и без хвалисања, а осим природних наука, воли и шах те спортске активности, и све му иде од руке.

„До сада сам остварио многе успјехе, а међу најзначајнијима је прво мјесто на такмичењу из математике на нивоу БиХ ове године, као и бронзана медаља са Балканске математичке олимпијаде прошле године, али и прва мјеста са републичких такмичења из математике и физике“, прича Андреј за „Независне“.

Како каже, многе успјехе је остварио наступајући за екипу школе, те су двије године заредом били општински прваци, док су ове године освојили друго мјесто на том такмичењу, а наступао је и самостално на Видовданском и Светосавском турниру у Бањалуци, на којима је такође освајао бројне медаље.

Наиме, Андреј планира уписати Гимназију, највјероватније природно-математички смјер, а у будућности се жели бавити природним и техничким наукама, док је љубав према математици и физици наслиједио од оца и брата, који су такође били успјешни у томе.

„Добра организација је кључ свега, јер када схватите да дан има 24 часа, успије се наћи времена за све. Имам пријатеље, али сам стекао још много њих током ових такмичења. Веома ми значи и подршка наставника, јер ми увијек изађу у сусрет кад се припремам за такмичења“, каже Андреј.

Он је, осим тога, учествовао на Иранској геометријској олимпијади и Европском математичком купу, гђе је освојио трећа мјеста, те на турниру градова који организује друштво из Москве. Додаје да се са екипом ПМФ-а из Сарајева припремао за такмичења, те истиче да је ове године ПМФ из Бањалуке почео организовати школу математике за надарене ученике.

О овом успјешном ученику само лијепе ријечи имају и његови наставници. Наташа Гаврановић, наставница математике, истиче да се он одлично слаже са ученицима из ођељења, те да је увијек спреман да им пружи подршку и помоћ.

„Весео је и комуникативан, а иза његовог талента стоји мукотрпан рад. Он је веома рано постигао изузетне успјехе и сматрам да је до сада, бар откад сам ја овђе, најуспјешнији од ђеце његовог узраста, а иза свега тога стоји и породица, која му даје велику подршку“, рекла је Гаврановићева, додавши да је Андреј од самог почетка све школске обавезе савладавао без потешкоћа.

И Александар Стојановић, вјероучитељ у овој школи и помоћник директора, каже да је од првих школских дана Андреј сјајан ђечак.

„Предавао сам му вјеронауку од другог до шестог, али повремено и до деветог разреда. Његови одговори су увијек били интересантни и сјајно их је разумио и преносио“, казао је Стојановић за „Независне“.

Додаје да је поносан што му је предавао, те нагласио да ова школа има још успјешне ђеце, али да је Андреј звијезда водиља за генерације које ће долазити након њега.

 

Total Page Visits: 404 - Today Page Visits: 3

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.