Партнерска сарадња са родитељима одељења IX2

ИЗВЈЕШТАЈ О ПРЕДСТАВЉАЊУ ЗАНИМАЊА У IX2

Дана 30. октобра, господин Игор Стјепановић је ученицима одјељењске заједнице IX2 представио своје занимање, пилот борбених летјелица. Упознао их је о своме образовном путу, као и о вјештинама које је потребно да посједујете да бисте постали пилот. Ученицима је било посебно занимљиво слушати како се одвија обука везана за искакање из авиона падобраном и преживљавање на непознатом терену.

Приликом предавања им је показао пилотску кацигу, модел летјелице „Орао“, као и значку коју сваки пилот борбених летјелица добије на почетку своје каријере. Игор је сада цивилни пилот при УН-у.

Предавање мр. сц др Оливере Љубоја

Како је у скорије вријеме примјећена све већа употреба е-цигарета од стране адолесцената, др Оливера Љубоја, педијатар пулмолог и родитељ ученика из IX2 је одржала предавање ученицима осмог и деветог разреда на тему „Повреда плућа повезана са кориштењем е-цигарета“. Предавања су одржана 15. 12. 2023. године за ученике деветог, а 22.12. 2023. године за ученике осмог разреда. Ученици су чули које су то најчешће повреде плућа настале кориштењем вејп производа, колико су штетне аеросоли односно пара коју е-цигарете испуштају.

„Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље“

На иницијативу родитеља Тамаре и Младена Марића, у одјељењској заједници IX2 је господин Оливије Зимоња, начелник Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, одржао предавање на тему „Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље“. Предавање је реализовано 27.11.2023. године. Ученици су сазнали колико корисне, али и опасне могу бити друштвене мреже. Научили су да не требају комуницирати са непознатим људима нити да вјерују свему што им неко непознат напише.

Одјељењски старјешина, Маја Пастуовић

Total Page Visits: 255 - Today Page Visits: 1
Подјели