Немањићи

ИЗВЈЕШТАЈ  – прво коло међународног онлајн такмичења

„ Немањићи“

Датум: 6.март 2024.

               2.марта 2024.године одржано је такмичење у првом колу међународног онлајн квиза „Немањићи“

Екипе наше школе  учествовале су, већ пети пут  на овом изузетном такмичењу.  Овај квиз иначе, замишљен је и организован са циљем промовисања и стицања додатних знања о нашој прошлости,  националном идентитету и култури нашег народа. И свакако  у циљу развијања културе сјећања, што је посебно значајно за наш  српски народ са његовом  страдалничком прошлошћу!

Нашу школу представљале су три екипе, а имали смо и једну резервну екипу ученика  који се нису такмичили, али су свакако били  подршка  пријављеним такмичарима.  Први круг такмичења одржан  је у суботу,  2.3.2024. са почетком у 13:00 часова. Рјешавање онлајн теста трајало је 15 минута, за то вријеме требало је одговорити на 100 питања / историјских тврдњи, означавајући их као тачне или нетачне.  У заиста јакој конкуренцији екипа из Србије,  Републике Српске те дијаспоре представљене екипама из Мађарске и Хрватске, наше екипе су се пласирале  у друго коло.

50 екипа иде даље. У првом колу такмичило се 119 екипа.  Наше екипе на ранг листи заузеле су  9, 10  и 36 мјесто.

АНДРИЋЕВЦИ 1  су на 9.мјесту. Екипу чине: Елена  Дринић  IX2,  Коста Бркљач VIII2  и Мила Миодраговић  IX3.

 АНДРИЋЕВЦИ 2  били су на 10.мјесту.  Чланови екипе су: Софија Вујић  IX3,  Ана Секулић  IX3  и  Михајло Савановић  IX4.  АНДРИЋЕВЦИ 3  заузели су 36.мјесто.  Ову екипу чине Алекса Лакић  IX2,   Ирина Ћурковић  IX1 и Михајло Милошевић  IX1.  Резервна екипа је у саставу  Ана Петковић  VIII5,  Петар Ђурица  VIII3  ,  Лука Зељковић  VIII4   и  Дамјан Ђукић  IX4.  

Ученике су за такмичење спремали наставници историје Мирослав Боснић и Нада Вулета.  За припрему  ученици су користили скрипту организатора која се састоји од 1.192 историјске тврдње. Нимало лак задатак узимајући у обзир и све остале редовне школске и ваншколске активности наших такмичара., због чега заслужују све похвале.

Наредни ниво такмичења, друго коло, планирано је за 6.април 2024.године.

                                                                                                                  Извјештај саставила:

                                                                                                                       Нада Вулета

Total Page Visits: 445 - Today Page Visits: 1
Подјели