Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Дан српског јединства

Дана, 15.9.2022.године у нашој школи обиљежен је Дан српског јединства,слободе и националне заставе. Нашим ученицима предметне наставе приказана је презентација о борби Србије и страдању српског народа у Првом свјетском рату и о пробоју Солунског фронта-циљ је почетак пробоја и узет као датум за обиљежавање овог значајног дана за српски народ.

Наставници историје Вукица Тешановић, Мирослав Боснић и Нада Вулета су указали ученицима на значај Културе сјећања, на то да увијек треба да памтимо херојство, борбу жртве коју су наши преци поднијели да би ми данас живјели у слободи. Исто тако слободу, јединство,наш језик,културу и традицију треба увијек да чувамо. Све ове вриједности морамо преносити у насљеђе нашим потомцима као и помоћи осталима са којима живимо у очувању истих вриједности.

Total Page Visits: 45 - Today Page Visits: 1

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.