Добродошли!

ЈУ ОШ `Иво Андрић` у Бањој Луци је образовна институција која, инсистирајући на квалитетним и безбjедним условима, образује успјешне људе препознатљиве по креативности, толеранцији и другарству.

Карактеристике

Школа је препознатљива по мотивисаним ученицима, квалитетном кадру у настави, примјењивости знања и пројектима.

Традиција

У протеклих 60 година рада наше школе у њој су организована разна такмичења и постигнути су завидни резултати. Хор и оркестар постижу прва мјеста чак и на нивоу бивше Југославије. Ова школа је мјесто где су своје образовање стекли многи угледни људи.

Монографија

Поводом 60 година живота и рада школе изашло је прво издање Монографије ЈУ ОШ \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Иво Андрић\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Бањалука

Постигнућа ученика

У ОШ „Иво Андрић“ сваке године се одржава Дан ученичких постигнућа када ученици имају прилику да покажу своје резултате постигнуте током године.

 

Посјета дјеце са Косова и Метохије ’22.

У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ у 13 општина и градова Републике Српске стигло је 461 дијете са Косова у пратњи наставника. У Републици Српској су боравили у периоду од 25. 6. до 2. 7. 2022. године. Град Бања Лука је већ десети пут угостио дјецу са Косова и Метохије, а ове године је и ОШ „Иво Андрић“ учествовала у овом догађају и угостила дјецу. Наиме, укупно 25 породица чија дјеца похађају нашу школу угостилo је ученике из основне школе „Бранко Радичевић“ из Косовске Митровице. Угостили су укупно 12 дјевојчица и 13 дјечака.  Посебну захвалност дугујемо породицама Лакић, Иванковић, Гајић, Бореновић, Адамовић, Стјепановић, Јандрић, Драгић, Дудаковић, Михајловић, Боројевић, Ратковић, Савић, Симеунчевић, Гвоздић, Шипка, Костадиновић, Живановић, Стојановић, Ђурица и Поповић, које су угостиле дјецу и потрудиле се да им боравак у нашем граду буде што пријатнији. Наша школа, као један од домаћина, изузетно је поносна на ову акцију повезивања дјеце са Косова и Метохије и из Републике Српске, а о утисцима наших драгих гостију најбоље свједоче њихове ријечи: „Драги родитељи, колеге, сви добри људи Бањалуке, велико хвала на свему у име мојих колега и деце. Живи и здрави били сви још 100 година!“ (Иван Мркић, професор физичког васпитања). Сличне су и реакције ученика који су по први пут дошли у Бању Луку: „Осећај припадности ми дају доброчинство домаћина и заједничка традиција нашег народа. У Бањалуци је мало другачије него у Косовској Митровици. Овде имате биоскоп, то ми се свиђа. Ипак, најважније је да се што више дружимо са вршњацима“ (Матеја). Овакви утисци дјеце са Косова морају бити довољан подстицај да се овакви пројекти спроводе и у будућности.

mini-Clanak iz novina za Kosovo

https://www.novosti.rs/c/republika-srpska/vesti/1131919/punog-srca-grade-nova-prijateljstva-djaci-republike-srpske-ugostili-vrsnjake-kosova-metohije

Total Page Visits: 87 - Today Page Visits: 4

Оставите одговор

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.