Рад новинарске секције

mini-IMG-f81e57de680697d700a8918bbca7ccde-V
МОСТОВИ 2022. ГОДИНЕ

mini-IMG-75b36b3cfb0a4277c06f666149c41db9-V mini-IMG-3164e8b57a219e3f1007a7acf5bce038-V

Новинарска секција у нашој школи постоји већ дуги низ година. Чланови Новинарске секције су ученици Армин Хусић , Јелена Врањеш, IX2, Мила Миодраговић, Ана Секулић, Вук Дамјановић, VII3, Искра Кривошија, VII2 и Матеј Селак, VII1. Ментори су Дајана Петровић, професор разредне наставе и Маја Пастуовић, професор енглеског језика.

Лектор је Дејана Шкорић Мијатовић, професор српског језика, а техничка подршка Ранко Ковачевић, професор информатике и техничког образовања и Александар Стојановић, помоћник директора. Издавач је ЈУ ОШ „Иво Андрић“, Бања Лука. За издавача: Жељка Опачић, директор школе.

Захваљујемо се Фото студију ФОТО КЛИК и господину Ранку Ћуковићу који нам је уступио фотографије матураната и Независним новинама и господину Раанку Чупељићу на дугогодишњој сарадњи при штампању нашег часописа.

Школски часопис „Мостови“ прати рад и активности ученика, наставника и свих запослених. Чланови Новинарске секције су и ове године са својим менторима вриједно радили на сакупљању материјала како би часопис  био спреман за крај школске године. Рад у Новинарској секцији изискује много труда, креативности , стрпљења, упорности, али највише љубави, што смо и ове године показали. Вођени ријечима нашег Нобеловца Иве Андрића, „ У деци се обнавља и чисти река човечанства“, још једном смо показали да заједничким радом и упорношћу можемо много постићи.

На првим странама часописа смо записали ријечи нашег директора, Жељке Опачић:

„И у ову школску годину ушли смо са маскама на нашим лицима и са страхом и стрепњом у нашим срцима, јер је борба са пошасти у виду новог вируса и даље трајала и није јој се назирао крај. Ипак, свима нам је утјеха била у томе што ученици могу ићи у школу, виђати своје школске другаре, учитеље и наставнике, па макар то било са маскама на лицу. Били смо срећни што је иза нас период потпуне изолације, рада на даљину и онлајн наставе…“

Total Page Visits: 1307 - Today Page Visits: 1
Подјели

Оставите коментар